JADŁOSPIS
28.04.2025 – 02.05.2025
Śniadanie |
II Śniadanie |
Obiad |
Podwieczorek |
|
Poniedziałek 28.04.2025 |
Zupa mleczna : Kasza manna na mleku 2% (7) 200g Kanapka– pieczywo mieszane (chleb pełne żyto, pszenny wieloziarnisty,)35g (1) z masłem5g (7) Polędwicą Sopocką20g* papryka20g herbata 180g cukier 5g alergeny: (1,7)* |
Mus owocowy |
I Danie: Zupa wielowarzywna z ziemniakami 250g (1,7,9) II Danie: makaron świderki z serem białym i śmietaną(7)120g mus jagodowy kompot wiśniowy 200g alergeny:(1,3,7,9) |
Bułka z masłem i szynką sołtysówką* 20g pomidor20g herbata z 180g melon alergeny: (1,7) * |
Wtorek 29.04.2025 |
Kawa zbożowa Inka (1) 15g na mleku 2% (7) 200g Kanapka– pieczywo mieszane (chleb pełne żyto,pszenny, wieloziarnisty)35g (1); z masłem5g (7); twarożek ze szczypiorkiem /wyrób własny/20g rzodkiewka 10g ogórek zielony20g herbata z cytryną 180g cukier 5g alergeny:(1,4,7) * |
banan |
I Danie: Zupa z zielonej soczewicy z warzywami 250g (1,9) II Danie: kotlet z ryby miruny 100g (4)(pieczony w piecu konwekcyjno-parowym) ziemniaki z koperkiem 150g, surówka z kiszonej kapusty z marchewką jabłkiem i cebulką 100g kompot wieloowocowy 200g alergeny: (1,3,4,7,9) * |
Budyń waniliowy 180g /wyrób własny/ chrupki kukurydziane 15g pomarańcza alergeny:(1,7)* |
Środa 30.04.2025 |
Zupa mleczna : płatki kukurydziane na mleku 2% 200g (7) Kanapka– pieczywo mieszane (chleb pełne żyto, pszenny, wieloziarnisty)35g (1) z masłem 5g (7); pasta jajeczna ze szczypiorkiem*15g /wyrób własny/ papryka 20g herbata owocowa 180g cukier 5g alergeny: (1,3,7) * |
kiwi |
I Danie: Zupa z białej kapusty z warzywami i ziemniakami 250g (9) I Danie: kolorowy kociołek z mięsem i warzywami (filet z kurczaka 80g kasza jęczmienna 40g surówka z sałaty lodowej 100g kompot porzeczkowy 200g alergeny:(1,3,9) * |
Koktajl truskawkowy na bazie kefiru z miodem 120g podpłomyk orkiszowy bez cukru jabłko alergeny: (7) * |
Czwartek 01.05.2025 |
1 ŚWIĘTO PRACY |
|
||
Piątek 02.05.2025 |
Zupa mleczna : płatki ryżowe 15g na mleku 2% 200g (7) Kanapka– pieczywo mieszane (chleb pełne żyto, pszenny, wieloziarnisty,)35g (1) z masłem5g (7) Szynką drobiową 20g pomidor20g herbata 180g cukier 5g alergeny:(1,7) * |
Suszone morele |
I Danie: Zupa z fasolki szparagowej z warzywami i ziemniakami 250g (9) II Danie: ryż na sypko z prażonym jabłkiem 100g wiórki z marchewki 100g kompot truskawkowy 180g alergeny:(1,3,7,9) * |
Kisiel wiśniowy 120g /wyrób własny/ herbatniki * gruszka alergeny: (1) * |
Z przyczyn od nas niezależnych jadłospis może ulec zmianie!