Kontrast:   normalny wysoki  |  obrazy:   kolorowe czarno-białe  |  Normalny układ strony Szeroki układ strony  |  A- A A+

Jadłospis



 

 

JADŁOSPIS  

28.04.2025 – 02.05.2025

 

Śniadanie

II Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

Poniedziałek




28.04.2025

Zupa mleczna : Kasza manna na mleku 2% (7) 200g 

Kanapka– pieczywo mieszane (chleb pełne żyto, pszenny wieloziarnisty,)35g (1) z masłem5g (7) Polędwicą Sopocką20g*  papryka20g 

herbata 180g  cukier 5g

alergeny: (1,7)*

    Mus owocowy

I Danie: Zupa wielowarzywna z ziemniakami  250g (1,7,9)

II Danie: makaron świderki z serem białym i śmietaną(7)120g  mus jagodowy  

 kompot wiśniowy 200g

alergeny:(1,3,7,9) 

Bułka z masłem i  szynką sołtysówką* 20g  pomidor20g

herbata z  180g 

 melon


alergeny: (1,7) *




Wtorek


29.04.2025

Kawa zbożowa Inka (1) 15g na mleku 2% (7) 200g 

Kanapka– pieczywo mieszane (chleb pełne żyto,pszenny, wieloziarnisty)35g (1); z masłem5g (7); twarożek ze szczypiorkiem /wyrób własny/20g  rzodkiewka 10g ogórek zielony20g  herbata  z cytryną 180g cukier 5g

alergeny:(1,4,7) *

banan

I Danie: Zupa z zielonej soczewicy z warzywami  250g (1,9) 

II Danie: kotlet z ryby miruny 100g (4)(pieczony w piecu konwekcyjno-parowym) ziemniaki z koperkiem 150g, surówka z kiszonej kapusty z marchewką jabłkiem i cebulką 100g  kompot wieloowocowy 200g

 alergeny: (1,3,4,7,9) *

Budyń waniliowy 180g /wyrób własny/

chrupki kukurydziane 15g

 pomarańcza

alergeny:(1,7)*

Środa 


30.04.2025

Zupa mleczna : płatki kukurydziane  na mleku  2% 200g (7)

Kanapka– pieczywo mieszane (chleb pełne żyto, pszenny, wieloziarnisty)35g (1) z masłem 5g (7); pasta jajeczna ze szczypiorkiem*15g /wyrób własny/ papryka 20g herbata owocowa 180g cukier 5g

alergeny: (1,3,7) *

kiwi

I Danie: Zupa z białej kapusty z warzywami i ziemniakami 250g (9)

I Danie: kolorowy kociołek z mięsem i warzywami (filet z kurczaka 80g kasza jęczmienna 40g surówka z sałaty lodowej 100g

kompot porzeczkowy 200g

alergeny:(1,3,9) *

Koktajl truskawkowy na bazie kefiru z miodem 120g podpłomyk orkiszowy bez cukru

jabłko


alergeny: (7) *

Czwartek 


01.05.2025

   


 ŚWIĘTO

PRACY



 

Piątek


02.05.2025

Zupa mleczna : płatki ryżowe 15g na mleku 2% 200g (7)

Kanapka– pieczywo mieszane (chleb pełne żyto, pszenny, wieloziarnisty,)35g (1) z masłem5g (7)  Szynką drobiową 20g  pomidor20g  

herbata 180g cukier 5g

alergeny:(1,7) *

Suszone morele

I Danie: Zupa z fasolki szparagowej z warzywami i ziemniakami 250g (9)

II Danie: ryż na sypko z prażonym jabłkiem 100g wiórki z marchewki 100g

kompot truskawkowy 180g

alergeny:(1,3,7,9) *

Kisiel wiśniowy 120g /wyrób własny/

herbatniki *

gruszka


alergeny: (1) *

      Z przyczyn od nas niezależnych jadłospis może ulec zmianie!

 





©2018 Publiczne Przedszkole w Wolicy.

Deklaracja dostępności

Projekt i realizacja: 10M