Kontrast:   normalny wysoki  |  obrazy:   kolorowe czarno-białe  |  Normalny układ strony Szeroki układ strony  |  A- A A+

Jadłospis



JADŁOSPIS  

 

 

Śniadanie

II Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

Poniedziałek


23.06.2025

Zupa mleczna : kaszka kukurydziana na mleku 2% 200g (7)

Kanapka : pieczywo mieszane (chleb Pełne Żyto, Pszenny Wieloziarnisty) 35g (1) z masłem 5g (7); Szynka Sołtysówka* 20g pomidor  20g

 herbata  z cytryną 180g

alergeny:(1,7) *

truskawki

I Danie: Krupnik z warzywami 250g (1,9)

II Danie: sztuka mięsa z piersi indyka w sosie własnym 80g  ziemniaki z koperkiem 150g sałata lodowa z pomidorkami koktajlowymi 80g  kompot porzeczkowy200g

alergeny:(1,9) *

Kisiel wiśniowy  120g /wyrób własny/

podpłomyk bez cukru* 15g

gruszka

alergeny:(1,7)*

Wtorek


24.06.2025

Zupa mleczna : płatki kukurydziane 15g na mleku 2% 200g (7)

Kanapka– pieczywo mieszane (chleb Pełne Żyto,Pszenny, Wieloziarnisty)35g (1); z masłem 5g (7) Szynka drobiowa * 20g ogórek zielony 20g 

herbata 180g

alergeny:(1,7) *

arbuz

I Danie: Barszcz czerwony z  warzywami i ziemniakami250g (7,9)

II Danie: makaron łazanki 40g z kapustą kiszoną cebulką pieczarkami i kiełbaską 100g rzodkiewka   kompot truskawkowy 200g

alergeny:(1,9) *

Koktajl wieloowocowy   na bazie jogurtu naturalnego 120g (7) słodzony miodem

 /wyrób własny/

ciastko zbożowe

jabłko

alergeny:(1,7)*

Środa 


25.06.2025

Zupa mleczna :  Ryż 15g na mleku 2% 200g (7) 

 Kanapka – pieczywo mieszane (chleb Pełne Żyto, Pszenny, Wieloziarnisty)35g (1) z masłem5g (7) /pastą z makreli 20g*(4) /wyrobu własnego/ papryka  20g 

herbata owocowa 180g

alergeny: (1,4,7) *

  truskawki

I Danie: Zupa brokułowa z  warzywami i ziemniakami 250g (7,9)

II Danie: gulasz wieprzowy 80g kasza gryczana na sypko 40g, surówka z ogórka kiszonego z cebulką 80g kompot wieloowocowy 200g

alergeny:(1,9) *

Ciasto drożdżowe /wypiek własny/ mleko

winogrono


alergeny: (1,3,7)*

Czwartek 


26.06.2025

Zupa mleczna : płatki jęczmienne 15g na mleku 2% 200g (7)

Kanapka– pieczywo mieszane (chleb Pełne Żyto, Pszenny, Wieloziarnisty,)35g (1) z masłem5g (7)  pastą jajeczną ze szczypiorkiem 30g(3) ogórek zielony  20g  

 herbata 180g

alergeny: (1,7) *

arbuz

I Danie:  Zupa zacierkowa z warzywami  250g(1,3,9)

II Danie: ryba grillowana z ziołami 100g (4)  ziemniaki z koperkiem 150g surówka z kiszonej kapusty z marchewką jabłkiem i cebulką 80g  kompot porzeczkowy 200g

 alergeny: (1,3,4,7,9) *

Budyń czekoladowy 180g /wyrób własny/

herbatniki 

kiwi

alergeny: (1,7) *

Piątek


27.06.2025

Kakao na mleku 2% 200g (1,7)

Kanapka– pieczywo mieszane (chleb Pełne Żyto,Pszenny, Wieloziarnisty)50g (1); z masłem5g (7) Szynką Wiejską 20g*  pomidor 20g 

alergeny:(1,7) *

Mus owocowy

I Danie: Zupa z fasolki szparagowej z warzywami i ziemniakami 250g  (1,9)

II Danie: makaron świderki z serem białym 120g  mus truskawkowym  wiórki z marchewki 80g

 kompot wiśniowy 200g

alergeny: (1,3,7,9) 

Kanapki z masłem polędwicą sopocką i serem żółtym 20g* (1,7) papryka 

herbata z cytryną 

 

  


alergeny: (1,7) *

      Z przyczyn od nas niezależnych jadłospis może ulec zmianie!

 

 

Numery alergenów występujących w posiłkach:

1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica kamut)
2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie)
6. Soja i produkty pochodne  (produkty przygotowane na ich bazie)
7. Mleko i produkty pochodne  (produkty przygotowane na ich bazie)
8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie)
9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie)
14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie)





©2018 Publiczne Przedszkole w Wolicy.

Deklaracja dostępności

Projekt i realizacja: 10M