JADŁOSPIS
Śniadanie |
II Śniadanie |
Obiad |
Podwieczorek |
|
Poniedziałek 23.06.2025 |
Zupa mleczna : kaszka kukurydziana na mleku 2% 200g (7) Kanapka : pieczywo mieszane (chleb Pełne Żyto, Pszenny Wieloziarnisty) 35g (1) z masłem 5g (7); Szynka Sołtysówka* 20g pomidor 20g herbata z cytryną 180g alergeny:(1,7) * |
truskawki |
I Danie: Krupnik z warzywami 250g (1,9) II Danie: sztuka mięsa z piersi indyka w sosie własnym 80g ziemniaki z koperkiem 150g sałata lodowa z pomidorkami koktajlowymi 80g kompot porzeczkowy200g alergeny:(1,9) * |
Kisiel wiśniowy 120g /wyrób własny/ podpłomyk bez cukru* 15g gruszka alergeny:(1,7)* |
Wtorek 24.06.2025 |
Zupa mleczna : płatki kukurydziane 15g na mleku 2% 200g (7) Kanapka– pieczywo mieszane (chleb Pełne Żyto,Pszenny, Wieloziarnisty)35g (1); z masłem 5g (7) Szynka drobiowa * 20g ogórek zielony 20g herbata 180g alergeny:(1,7) * |
arbuz |
I Danie: Barszcz czerwony z warzywami i ziemniakami250g (7,9) II Danie: makaron łazanki 40g z kapustą kiszoną cebulką pieczarkami i kiełbaską 100g rzodkiewka kompot truskawkowy 200g alergeny:(1,9) * |
Koktajl wieloowocowy na bazie jogurtu naturalnego 120g (7) słodzony miodem /wyrób własny/ ciastko zbożowe jabłko alergeny:(1,7)* |
Środa 25.06.2025 |
Zupa mleczna : Ryż 15g na mleku 2% 200g (7) Kanapka – pieczywo mieszane (chleb Pełne Żyto, Pszenny, Wieloziarnisty)35g (1) z masłem5g (7) /pastą z makreli 20g*(4) /wyrobu własnego/ papryka 20g herbata owocowa 180g alergeny: (1,4,7) * |
truskawki |
I Danie: Zupa brokułowa z warzywami i ziemniakami 250g (7,9) II Danie: gulasz wieprzowy 80g kasza gryczana na sypko 40g, surówka z ogórka kiszonego z cebulką 80g kompot wieloowocowy 200g alergeny:(1,9) * |
Ciasto drożdżowe /wypiek własny/ mleko winogrono alergeny: (1,3,7)* |
Czwartek 26.06.2025 |
Zupa mleczna : płatki jęczmienne 15g na mleku 2% 200g (7) Kanapka– pieczywo mieszane (chleb Pełne Żyto, Pszenny, Wieloziarnisty,)35g (1) z masłem5g (7) pastą jajeczną ze szczypiorkiem 30g(3) ogórek zielony 20g herbata 180g alergeny: (1,7) * |
arbuz |
I Danie: Zupa zacierkowa z warzywami 250g(1,3,9) II Danie: ryba grillowana z ziołami 100g (4) ziemniaki z koperkiem 150g surówka z kiszonej kapusty z marchewką jabłkiem i cebulką 80g kompot porzeczkowy 200g alergeny: (1,3,4,7,9) * |
Budyń czekoladowy 180g /wyrób własny/ herbatniki kiwi alergeny: (1,7) * |
Piątek 27.06.2025 |
Kakao na mleku 2% 200g (1,7) Kanapka– pieczywo mieszane (chleb Pełne Żyto,Pszenny, Wieloziarnisty)50g (1); z masłem5g (7) Szynką Wiejską 20g* pomidor 20g alergeny:(1,7) * |
Mus owocowy |
I Danie: Zupa z fasolki szparagowej z warzywami i ziemniakami 250g (1,9) II Danie: makaron świderki z serem białym 120g mus truskawkowym wiórki z marchewki 80g kompot wiśniowy 200g alergeny: (1,3,7,9) |
Kanapki z masłem polędwicą sopocką i serem żółtym 20g* (1,7) papryka herbata z cytryną
alergeny: (1,7) * |
Z przyczyn od nas niezależnych jadłospis może ulec zmianie!
Numery alergenów występujących w posiłkach:
1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica kamut)
2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie)
6. Soja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
7. Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie)
9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie)
14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie)